Bekijk alle artikelen

Het vriendenteam van Molhoek-CCT, "je staat er eigenlijk nooit alleen voor."

In een team vol vrienden werken, wie wil dat nou niet? Voor het team van Molhoek-CCT directeur René van Kekem is dit de realiteit. “Ik wil dat mensen bij ons komen werken omdat ze het leuk vinden, niet alleen vanwege het geld en de mooie leaseauto,” zegt de directeur. Hij selecteert zijn personeel niet op basis van een indrukwekkend cv, maar kijkt naar de persoon achter dat cv. “Tijdens de sollicitatiegesprekken ben ik meer geïnteresseerd in hoe gemotiveerd iemand is om bij ons te komen werken; dat voel ik altijd heel goed aan.” En deze benadering werpt zijn vruchten af, want bij Molhoek-CCT hebben ze nu een ontzettend gezellig team, dat ook wel bekend staat als ‘het vriendenteam’. Van Kekem: “In deze hectische tijd is het moeilijk om mensen binnen te halen, laat staan om ze te behouden. Ik probeer een sfeer te creëren waardoor mensen willen blijven.”

Ik probeer een sfeer te creëren waardoor mensen willen blijven

Aan het woord is Toon van Eeten. “Ik werk al bijna tien jaar bij Molhoek-CCT en ben als stagiair begonnen. Daardoor heb ik al veel functies bekleed. Ik begon als assistent uitvoerder en ben nu doorgegroeid naar projectleider. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden, maar een groot deel van mijn vrienden zijn nu ook mijn collega’s.” Van Eeten heeft namelijk zijn vrienden en familieleden gevraagd of ze het leuk zouden vinden om bij Molhoek-CCT te komen werken, en dat doe je natuurlijk niet zomaar. “Zelf heb ik alle kansen kunnen krijgen die ik wilde hier bij Molhoek-CCT, en dat gunde ik mijn vrienden ook. Het geeft mij rust dat we alles met elkaar kunnen bespreken en alles ook samen aanpakken; dan sta je er eigenlijk nooit alleen voor.”

Een groot deel van mijn vrienden zijn nu ook mijn collega’s.

Zo nodigde hij zijn broertje, Marijn van Eeten, uit die destijds studeerde voor scheikundedocent, om een dagje met hem mee te lopen. “Hij werd zo leuk ontvangen door iedereen, dat hij gelijk zei: ‘Ik denk dat ik dit ook ga doen’.” Nadat zijn broertje bij Molhoek-CCT aan de slag ging, heeft Toon meerdere vrienden en zijn neef uitgenodigd. En ze zijn allemaal gebleven.

Op de foto van links naar rechts: Iwan Elshout, Leon Hartman, Toon van Eeten en Martijn van Eeten. Ook onderdeel van het vriendenteam, maar niet op de foto: Marijn van Eeten en Nick van Leeuwen

Doorgroeien

Onder wie werkvoorbereider Leon Hartman en uitvoerder Nick van Leeuwen. Nick: “Bij mijn vorige baan waren er geen doorgroeimogelijkheden meer, of kreeg ik deze niet zoals ik dat wilde. Via Toon kwam ik in contact met René, en hij bood mij een opleidingstraject aan waardoor ik kon doorgroeien van grondwerker naar uitvoerder.” Ook Leon kwam via Toon in aanraking met Molhoek-CCT. “Ik had het niet meer zo naar mijn zin in mijn oude baan. Toon begon over Molhoek-CCT maar ik wilde mijn voorgaande baan eerst nog een kans geven. Na driekwart jaar ben ik toch in gesprek gegaan met René. Ik was zo enthousiast dat ik mijn oude baan vier weken na het gesprek heb opgezegd.”

Een goede keuze

Dat was een goede keuze, want Leon werkt inmiddels anderhalf jaar bij Molhoek-CCT en zit helemaal op zijn plek. “Ja, in het team is het gewoon geweldig. Er zitten mensen met ervaring die je altijd kunnen helpen als je ergens tegenaan loopt. Daarnaast werken er ook mensen zoals ik met wat minder ervaring of net iets meer. Het is ook fijn dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Hier werken is eigenlijk net als zwemmen in de oceaan: je zwemt en zwemt totdat je een eilandje tegenkomt. En als er geen eiland te bekennen is, wordt er een reddingsboei naar je toe gegooid.”

"Hier werken is eigenlijk net als zwemmen in de oceaan: je zwemt en zwemt totdat je een eilandje tegenkomt. En als er geen eiland te bekennen is, wordt er een reddingsboei naar je toe gegooid.”

De sleutel tot ons gezamenlijke succes

“Al met al ben ik ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om deze gemotiveerde en gedreven jonge mensen aan boord te hebben. De energie die ze brengen en de manier waarop ze elkaar ondersteunen, versterkt ons team en draagt bij aan ons succes. Voor mij blijft het uitgangspunt altijd dat mensen bij ons willen werken omdat ze het leuk vinden, en daar investeren we graag in. Het gaat niet alleen om geld, maar om de passie en betrokkenheid die onze medewerkers tonen. Dat is waar we op blijven sturen, en ik ben ervan overtuigd dat dit de sleutel is tot ons gezamenlijke succes,” sluit René van Kekem af.

Wat maak jij morgen?

Enthousiast geworden over het verhaal van het vriendenteam? Dat kunnen we ons voorstellen! Werken bij Strukton is nou eenmaal leuk, uitdagend en geeft mogelijkheden.

Check onze vacatures

Wat vertellen andere collega's?

Artikel

Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Lees meer
Lees meer over Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Artikel

‘Onze’ man in Denemarken

Lees meer
Lees meer over ‘Onze’ man in Denemarken
Al onze verhalen