Bekijk alle artikelen

Wim Kas, uitvoerder

Wim Kas is uitvoerder bij Strukton. Van de tankdivisieplaats bij de overheid, via Philips, tot voorman en shiftmanager bij Polynorm. “Met mijn mts werktuigbouwkunde als basis en een flinke ervaring daarna heb ik veel mogen zien en ervaren. En toen wilde ik iets nieuws. Het spoor trok me al jaren en was geen onbekend terrein voor me; ik heb familie en kennissen die er werken. Strukton Rail was dus een logische stap.”

Met veel passie en plezier

Een open sollicitatie in 2010 aan Strukton Rail leverde mij: een functie als uitvoerder wisselverwarming bij Strukton Rail. Daarna werd ik gevraagd om de afdeling Kunstwerken erbij te doen: de beweegbare bruggen en viaducten. Nu werk ik bij de PMC Beveiliging & Installaties. Ik geef leiding aan monteurs die de wissels en kunstwerken onderhouden.Mijn dag is zo gevuld.

Ik verveel me geen moment: afspraken, e-mails, veel vergaderen, rapportages lezen, plannen doornemen, telefoontjes met monteurs. Ik voel me als een vis in het water, mijn dag is zo gevuld. Wat wel scheelt, is dat we digitaliseren. Geen papieren werkmappen meer, maar alle informatie over bijvoorbeeld wissels digitaal. Dat zijn er zo’n 1300 à 1400, dus dat scheelt aanzienlijk. En iedereen heeft een laptop dus kan overal bij.

Wat je uitstraalt, krijg je terug

Ik vind plezier de belangrijkste drijfveer in mijn werk. Dat breng ik over aan mijn collega’s. Ik sta positief in het leven, ben enthousiast en gedreven. Zeven dagen in de week. Ze moeten me altijd afremmen. Iedereen mag komen praten, zeg ik altijd. Denk in oplossingen, niet in problemen. Als we het samen naar ons zin hebben, leveren we topprestaties. Ik ben iemand die positief coacht, complimenten uitdeelt, want de mens is het belangrijkste in het werk; niet het gereedschap.

Quote icon De mens is het belangrijkste in het werk; niet het gereedschap. Quote icon

Overal kansen

Ooit wil ik productiemanager worden. Maar ik ben nog niet klaar met de combinatie wisselverwarming en kunstwerken, dat vind ik echt ontzettend leuk. Maar als ik straks door wil, dan liggen er bij Strukton overal kansen. Ik ervaar vrijheid, aandacht, tijd en respect voor elkaar. Strukton is sociaal. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

Onze meest recente vacatures

Vacature

Spoorwegarbeider

Uren: 32-40 uur Technisch uitvoerend België Middelbaar onderwijs

Lees meer
Lees meer over Spoorwegarbeider

Vacature

Monteur TD (elektrisch/mechanisch) Rail-Weg Voertuigen, Spoorkranen & Materiaal

Uren: 32-40 uur Technisch uitvoerend Gelderland MBO 3 - 4

Lees meer
Lees meer over Monteur TD (elektrisch/mechanisch) Rail-Weg Voertuigen, Spoorkranen & Materiaal

Vacature

Monteur Mechanisch team Wielassen

Uren: 32-40 uur Technisch uitvoerend Gelderland MBO 3 - 4

Lees meer
Lees meer over Monteur Mechanisch team Wielassen
Check al onze vacatures

Geef je op voor de Job Alert

Mis het niet als er een gave vacature bijkomt bij Strukton.

Ik geef me op

Meer verhalen

Artikel

Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Lees meer
Lees meer over Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Artikel

Samen toewerken naar een fysiek resultaat, dat is het mooie aan dit werk

Lees meer
Lees meer over Samen toewerken naar een fysiek resultaat, dat is het mooie aan dit werk

Artikel

Als projectmanager mag ik mensen bij elkaar brengen om samen iets moois neer te zetten

Lees meer
Lees meer over Als projectmanager mag ik mensen bij elkaar brengen om samen iets moois neer te zetten
Check al onze verhalen