Werken bij Strukton

Wat doet een machinist spoorkraan?

Machinist spoorkraan

Ben je op zoek naar een uitdagende baan als spoorkraanmachnist? Wil je werken bij een toonaangevend bedrijf in de spoorsector? Lees dan snel verder! In dit artikel gaan we dieper in op de rol van een machinist spoorkraan (kraan op lorries) en de voordelen van werken bij Strukton. Ook vind je hier de antwoorden op veelgestelde vragen om je een beter inzicht te geven in de werkzaamheden.

Wat doet een krol machinist op het spoor?

Een machinist spoorkraan is een vakman die gespecialiseerd is in het bedienen van een spoorkraan op lorries. Deze spoorkraan kan zowel op de weg als op het spoor rijden en wordt gebruikt in de spoorwegsector voor het verplaatsen van zware lasten, reparaties aan het spoor en het laden en lossen van goederen. Je hebt dus een cruciale rol binnen het team dat aan het spoor werkt. Als spoorkraanmachinist ben je verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt bedienen van deze machine. Enkele belangrijke werkzaamheden zijn:

 • Het bedienen van de spoorkraan kraan op lorries volgens de veiligheidsrichtlijnen
 • Het verplaatsen van zware lasten en materialen op de juiste locaties
 • Het laden en lossen van goederen op treinen en vrachtwagens

Quote icon Als machinist moet je steeds alert blijven om veilig te werken Quote icon

Henry, machinist bij Strukton

Lees mijn verhaal

Vacature machinist

Werken als machinist spoorkraan biedt een spannende en lonende carrière in de spoorwegindustrie. Met de juiste kwalificaties en vaardigheden kun je deel uitmaken van belangrijke infrastructuurprojecten en bijdragen aan de groei van de spoorwegsector. Bij ons bedrijf zorgen we voor een positieve werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. Solliciteer vandaag nog en maak deel uit van ons fijne team!

Wil jij werken als machinist spoorkraan?

Wij hebben leuke vacatures voor jou als machinist bij Strukton. Zit jouw droombaan er nog niet tussen? Geef je dan op voor de job alert. Je krijgt dan een seintje als er een nieuwe vacature bij komt. Zo maak jij het snelste kans op die fantastische baan! Meer weten over de wereld van het spoor? Ga naar de website struktonrail.nl.

Veelgestelde vragen

 • 1. Wat zijn de werktijden van een machinist spoorkraan kraan op lorries?

  De werktijden van een machinist spoorkraan kraan op lorries kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke opdracht en de werkgever. In sommige gevallen kan het nodig zijn om in ploegendiensten te werken, inclusief nacht- en weekenddiensten, omdat spoorwerkzaamheden vaak buiten de normale kantooruren plaatsvinden.

 • 2. Moet ik ervaring hebben om te solliciteren voor deze functie?

  Hoewel ervaring als machinist spoorkraan kraan op lorries een voordeel kan zijn, zijn er ook mogelijkheden voor beginners of mensen met beperkte ervaring. Het is belangrijk om te voldoen aan de vereiste kwalificaties en certificeringen en de bereidheid te tonen om te leren en je vaardigheden te ontwikkelen.

 • 3. Zijn er mogelijkheden voor bijscholing en opleiding?

  Ja, ons bedrijf biedt mogelijkheden voor bijscholing en opleiding aan machinisten. We streven ernaar om onze medewerkers voortdurend te laten groeien en zich te ontwikkelen in hun carrière. Dit kan onder meer bestaan uit trainingen op het gebied van veiligheid, technische vaardigheden en nieuwe technologieën.

 • 4. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er in de spoorwegindustrie?

  Veiligheid heeft de hoogste prioriteit in de spoorsector. Als machinist spoor dien je op de hoogte te zijn van alle veiligheidsmaatregelen en voorschriften met betrekking tot het werken op het spoor. Dit omvat het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, het volgen van veiligheidsprocedures en het naleven van de voorschriften van de spoorwegautoriteiten.

 • 5. Hoe ziet een typische werkdag eruit voor een machinist spoorkraan kraan op lorries?

  Een typische werkdag voor een machinist spoorkraan kraan op lorries kan variëren, afhankelijk van de opdracht en de projecten waaraan je werkt. Je kunt betrokken zijn bij taken zoals het verplaatsen van lasten, reparaties aan het spoor, het laden en lossen van goederen, en samenwerken met andere teamleden. Het is belangrijk om zorgvuldig te werken, veiligheidsprocedures te volgen en te zorgen voor een efficiënte uitvoering van de werkzaamheden.

Meld je aan voor de Job Alert

Wekelijks de leukste vacatures in je mail?

Ja dat wil ik!