Bekijk alle artikelen

Samen toewerken naar een fysiek resultaat, dat is het mooie aan dit werk

‘Dit werk’ is het werken aan infrastructuur. Jesse Peeters doet dit als trainee in de rollen van BIM-coördinator en system engineer voor spoorwegprojecten. Ook al is hij net bij Strukton, hij maakt echt deel uit van het team.

“Ik ben betrokken bij een aantal tenders voor het Tunnelalliantieprogramma. Dit is een programma van ProRail en gemeentes of provincies om samen met aannemers doorgangen onder het spoor te maken of overwegen mogelijk op te heffen. Het is van maatschappelijk belang dat infrastructuur goed in elkaar zit en mensen gewoon naar hun werk kunnen ‘s ochtends. Deze projecten dragen daaraan bij.”

Toffe samenwerking en veelzijdig werk

“Het samenwerken vind ik echt heel tof. We werken met het team naar een mooi resultaat dat je daadwerkelijk fysiek kan waarnemen. Dat is het leuke aan dit werk. Ik heb het gevoel dat ik als trainee echt iets kan bijdragen aan het eindresultaat, dat maakt me trots.”

“Als BIM-coördinator ben ik onder andere bezig met het samenvoegen van 3D-modellen. Als system engineer voor het Tunnelalliantieprogramma zorg ik dat we voldoen aan de eisen van ProRail en werken volgens de projectstructuren. Naast de civiele projecten ben ik ook bezig met de innovatie Digital Twin. Vanuit een puntenwolk willen we een zogenoemde digitale tweeling maken. Dit is een virtuele kopie van de meestal actuele werkelijke situatie buiten. Die diversiteit vind ik heel leuk.”

FIT-programma voor persoonlijke ontwikkeling

“Ik vind dat Strukton echt super goed inzet op persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt als trainee de mogelijkheid om verschillende rollen uit te proberen als je zelf aangeeft dat je dat graag wilt doen. Als starter volg ik bovendien het FIT-programma. In 1,5 jaar krijg je de mogelijkheid om meerdere trainingen te volgen. Zo kan ik mij op persoonlijk gebied ontwikkelen.”

Lees meer over FIT, het startersprogramma van Strukton

Wat maak jij morgen?

Wil jij ook bijdragen aan een veilige, duurzame en bereikbare wereld? Lees meer over de projecten waar wij met trots aan werken en de enthousiaste mensen die deze projecten realiseren.

Wat maak jij morgen?