Bekijk alle artikelen

Als projectmanager mag ik mensen bij elkaar brengen om samen iets moois neer te zetten

Dat is in een notendop het werk van Sjaak Gerritsen. Als projectmanager bij Strukton is hij nu verantwoordelijk voor de onderdoorgang onder de A2/N2 bij Eindhoven om de bereikbaarheid ten noordwesten van de stad te verbeteren.

“Ik denk dat iedereen een verschil kan maken op een project, vanuit zijn eigen expertise. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik mensen met elkaar mag verbinden om samen een mooi project te maken. Het doel is om samen gestructureerd te werken en kwaliteit neer te zetten. Dat gezamenlijke zichtbare resultaat aan het eind van een technisch uitdagend project, dat maakt me trots.”

Bijzondere mijlpalen

“Ik heb al aan veel gave dingen mogen meedoen. Hier bij Eindhoven hebben we de tunnelelementen naast de A2/N2 voorgebouwd en tijdens de zomerafsluiting aan twee kanten op hun plek gereden. Ik vind het heel mooi als je met een team toewerkt naar zo’n piekmoment waarin we veel werk moeten verzetten. Iedereen zorgt ervoor dat in die korte tijd alles in één keer goed gaat en dat creëert een bijzondere sfeer.”

Ruimte om te leren

“Er gebeurt altijd wat. Daarop in kunnen spelen, daaromheen je weg kunnen vinden om toch je doel te bereiken, dat is wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Op zo’n mooi integraal project als dit kun je altijd iets leren. Niet alleen over de techniek, maar ook bijvoorbeeld over politieke besluitvorming. Dat maakt mijn werk als projectmanager heel erg leuk.”

“Ik krijg de ruimte om te leren, waardoor ik me kan blijven ontwikkelen. Dat is heel belangrijk voor de medewerkers en voor het bedrijf. Strukton is een sociale werkgever en de sfeer vind ik open en gemoedelijk. We mogen onze mening geven en initiatief nemen.”

Samen iets moois neerzetten

“Goed contact met de opdrachtgever is in een bouwteamproject als dit heel belangrijk. Mijn werk bestaat grotendeels uit het bij elkaar brengen van mensen. Het mogelijk maken dat die groep gaat samenwerken om met elkaar iets moois neer te zetten, daar krijg ik energie van. Een team dat de schouders eronder zet voor een goed resultaat, dat is goud waard.”

Wat maak jij morgen?

Wil jij ook bijdragen aan een veilige, duurzame en bereikbare wereld? Lees meer over de projecten waar wij met trots aan werken en de enthousiaste mensen die deze projecten realiseren.

Wat maak jij morgen?