Bekijk alle artikelen

Als omgevingsmanager help ik de leefomgeving te verbeteren

Paula Bongertman is omgevingsmanager bij Strukton. In deze rol heeft ze veel contact met de omwonenden en andere betrokkenen. Het is een brede functie en dat vindt ze nou juist zo leuk!

“We leggen de fietssnelweg F35 bij Enschede aan. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat we als team toewerken naar een fysiek resultaat. Ik ben verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunningen, de communicatie met de omgeving en het afstemmen met verschillende betrokkenen. Waar ik energie van krijg, is om met het hele team aan één mijlpaal of één bepaald resultaat te werken. Dan zien we wat we samen al hebben bereikt.”

Collegiale en laagdrempelige cultuur

“Ik werk graag bij Strukton, omdat we leuke collega’s hebben. Het is altijd gezellig op kantoor en er wordt met veel humor samengewerkt. De cultuur is laagdrempelig en er zijn eigenlijk weinig lagen in de organisatie. Iedereen is beschikbaar voor informatie en advies en de mensen zijn gedreven en loyaal. Wat ik ook belangrijk vind, is dat we steeds meer elektrisch rijden. Bij de kantoren en op bouwplaatsen staan inmiddels diverse laadpalen.”

 

Een brede rol met mooie uitdagingen

“Wat ik leuk vind aan mijn rol als omgevingsmanager is dat het een brede rol is. Je werkt samen met de omgeving, stakeholders en ook ecologen, dus je hebt te maken met veel verschillende aspecten. Ik vind het altijd een mooie uitdaging om lastige situaties en knelpunten te ontwarren en tot een goed einde te brengen.”

“Het mooie is dat we echt resultaat zien van wat we hebben gedaan. We streven naar kwaliteit en dragen bij aan de fysieke leefomgeving. Als we een project afsluiten, ben ik er trots op als we een tevreden omgeving en tevreden stakeholders hebben. Daar doen we het voor!”

Wat maak jij morgen?

Wil jij ook bijdragen aan een veilige, duurzame en bereikbare wereld? Lees meer over de projecten waar wij met trots aan werken en de enthousiaste mensen die deze projecten realiseren.

Wat maak jij morgen?