Bekijk alle artikelen

“Als werkvoorbereider heb ik een afwisselende baan met veel vrijheid om eigen keuzes te maken”

Ze was altijd al druk met rekenen en tekenen en wist al als jong meisje dat ze bouwkunde wilde studeren. Niet verwonderlijk dus dat Fanny van Onna voor een technisch beroep koos. Als senior werkvoorbereider organiseert ze het technische bouwproces bij Strukton Infratechnieken.

“Iets met techniek, rekenen en organiseren, dat is wat ik na mijn mbo- en hbo-studies Bouwkunde wilde doen. Dat ik bouwkunde zou gaan studeren, wist ik al op jonge leeftijd. Ik was gefascineerd door de bouwkundige tekeningen die mijn oom maakte en keek liever hoe hij aan het werk was dan dat ik met mijn nichtje speelde. Dat ik bij Strukton solliciteerde pakte goed uit, want ik werk er – met een kleine onderbreking – inmiddels al zo’n dertien jaar.”

 

Fantastische locatie

“Ik solliciteerde min of meer per ongeluk bij Strukton Infratechnieken, in de beginperiode van het online solliciteren. Strukton was bezig met werkzaamheden aan de fundering van kasteel de Haar en dat leek me een fantastisch project. Tijdens het sollicitatiegesprek maakten ze me wel meteen duidelijk dat werken aan een kasteel een uitzondering was. Ik kreeg ook een heel technisch verhaal over vijzeltechnieken te horen waar ik vrij weinig van begreep. Maar ik werd aangenomen en mocht op kasteel de Haar aan de slag. Ik heb het vak uiteindelijk echt in de praktijk geleerd en dat kasteel was een prachtige locatie om te mogen werken!”

We bouwen geluidsschermen, doen kleine betonwerken en boringen onder (in dienst zijnde) sporen en wegen.

Buiten

“Als werkvoorbereider organiseer je het technische bouwproces. Bij Strukton Infratechnieken bouwen we bijvoorbeeld geluidsschermen, we doen kleine betonwerken en boringen onder (in dienst zijnde) sporen en wegen. Het ene project is wat groter dan het ander, maar wat overeenkomt is dat ik vrijwel altijd op locatie werk. Ik ben graag buiten tussen mijn collega’s aan het werk en kan dan ook sneller schakelen als er technische uitdagingen zijn. Voor mij is het belangrijk dat we als team het werk kunnen maken en dat ik gevoel houd bij wat er speelt.”

Quote icon "Ik ben graag buiten tussen mijn collega’s aan het werk en kan dan ook sneller schakelen als er technische uitdagingen zijn" Quote icon

Fanny, werkvoorbereider Strukton Infratechnieken

Veel respect

“Dat ik regelmatig post krijg gericht aan de heer van Onna, dat is dan maar zo. En als een vreemde de keet in komt die op zoek is naar de werkvoorbereider of uitvoerder, dan duurt het soms even voordat het kwartje valt als ik antwoord ‘die heb je gevonden’. Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig dat ik de enige vrouw ben, want de sfeer is goed en ik ervaar ontzettend veel respect. Ik kan me geen ander werk voorstellen en wil me nu verder inzetten voor de functie van uitvoerder. Ik ben toch wel het liefst buiten op locatie en wil hier voorlopig niet meer weg.”

 

 

Afwisselende baan

“Ik ben verantwoordelijk voor een deel van de planning en voor de inkoop en ik bedenk technische oplossingen als het werk anders verloopt dan verwacht. Als werkvoorbereider onderhoud ik ook het contact met onderaannemers en leveranciers en met de uitvoerder. Het is een uitdagende en vooral afwisselende baan waar ik heel veel vrijheid en vertrouwen krijg om mijn eigen keuzes te maken. Toen ik een periode bij Strukton weg was, realiseerde ik me hoe fijn het is om hier te werken. Het klinkt als een cliché, maar voor mij zijn mijn collega’s inmiddels als familie. Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis en werd ik opgenomen in het team.”

Wil jij meer weten over Infratechnieken?

Bezoek onze website voor boeiende inzichten, projecten en expertise op het gebied van specialistische infrastructuur

Ga naar de website van Infratechnieken

Bekijk de vacatures

Vacature

Junior Begroter

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Junior Begroter

Vacature

(Senior) Werkvoorbereider Infra

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Noord-Brabant HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over (Senior) Werkvoorbereider Infra

Vacature

Werkvoorbereider

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Landelijk HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider