Bekijk alle artikelen

"Spooronderhoud is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt"

Voor Bram Gerritse is Strukton Rail de eerste werkgever in de spoorbranche. Elf jaar geleden begon hij als werkvoorbereider in de Randstad, en nu is hij procesmanager op het onderhoudscontract PGO Veluwe. In het onderhoud ben je volgens Bram continu bezig de aandacht op de juiste plek te richten.

“Technisch inzicht, analytisch vermogen, gedrevenheid en de mogelijkheid om ‘out of the box’ te denken … Werken in de onderhoudstak van Strukton Rail is nooit saai. De kunst is om het onderhoud zo efficiënt mogelijk uit te voeren en ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk storingen krijgen.”

Maximaal presteren

“Als procesmanager probeer ik eigenlijk om alles in goede banen te leiden. Ik begeleid de werkvoorbereiders en de uitvoerders en ben steeds in gesprek met het team. Ook onderhoud ik de relatie met onze klant, ProRail. Een hectische, maar mooie baan! Want zo’n PGO-contract is best ingewikkeld; voor een periode van vijf jaar moeten we bepalen hoe we zo maximaal mogelijk kunnen presteren tegen een van tevoren vastgesteld budget. Dat doen we met een vast team, waarin de collega’s elkaar goed aanvullen en we hulp krijgen vanuit het capaciteitsbedrijf.  We kijken niet zozeer naar functieprofiel, maar vooral naar ieders sterke kanten; we zetten iedereen zo in dat we het maximale uit het team halen.”

Quote icon Het is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt, je moet echt wel flexibel zijn en multi-inzetbaar. Quote icon

Geen kunstje

“De relatie met ProRail is een belangrijk onderdeel van onze onderhoudscontracten. We willen altijd het risico minimaliseren dat de inspecteurs van ProRail afwijkingen constateren en boetes opleggen. De druk is hoog en het werk kan hectisch zijn. Want een groot deel van ons werk is tijdens buitendienststellingen en moet dus op tijd klaar zijn. Maar werkzaamheden aan bijvoorbeeld overwegen kunnen ook overdag worden uitgevoerd. Spooronderhoud vraagt om gedreven mensen met goed technisch inzicht die snel kunnen inschatten hoeveel tijd een storing kost en die begrijpen welke belangen er spelen. Het is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt, je moet echt wel flexibel zijn en multi-inzetbaar.”

Ook zo'n leuke job als Bram?

Vacature

EMVI-strateeg

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over EMVI-strateeg

Vacature

Projectleider

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Noord-Brabant HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Projectleider

Vacature

Junior Begroter

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Junior Begroter
Check alle vacatures

Spooronderhoud en projecten

Bij onderhoud zorg jij ervoor dat het spoor in topconditie blijft en bij projecten werk je aan vernieuwingen, nieuwbouw of verbeteringen aan het spoor. Lees hier wat het beste bij jou past!

Meer lezen over onderhoud en projecten

Schrijf je in voor de Job Alert

Krijg wekelijks de nieuwste vacatures van Strukton

Ik schrijf me in