Bekijk alle artikelen

De bouw zat er bij mij eigenlijk altijd al in

“Wat je bedenkt, zie je buiten echt gebeuren. Dat is superleuk aan de bouw. We maken bij Strukton zulke mooie dingen, zoals de herinrichting van het Piet Heinplein in Den Haag. Als het is opgeknapt, gaan er zoveel mensen van genieten. Het is een verbetering voor de stad en daar heb ik dan aan meegewerkt.”

Techniek op Hakken

Het enthousiasme komt van Lianne Beekmans, werkvoorbereider bij Strukton Infra Specials en duaal student Civiele Techniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op een bijzondere manier is zij in de sector terechtgekomen.

Elke dag anders

“Als werkvoorbereider stel ik werkplannen op. In ons contract is veel voorgeschreven en met de werkplannen tonen we aan dat we aan de eisen voldoen. Verder leg ik de afspraken met onderaannemers contractueel vast en koppel ik monitoringsgegevens terug naar de gemeente. Geen dag is hetzelfde. We werken in het hartje van de stad, met rondom oude grachtenpanden die niet mogen verzakken en beschadigen. De bouwplaats is een ‘postzegel’ van 50 bij 50 meter. Door de beperkte ruimte en het onderdoor lopende water is het heel uitdagend. Ik ben blij dat er een heel team van mensen achter zit met kennis van zaken.”

Verbetering voor de stad

“Ik kwam net vrij van een project op Schiphol en werd voor dit werk gevraagd. Het is een supermooie locatie, vlak bij de Koninklijke Stallen. De houten fundatie van de twee bruggen is aangetast door een bacterie en wordt vervangen, net als de kademuren. Tegelijkertijd krijgt het plein een andere inrichting. De gracht wordt weer zichtbaar en krijgt een opstapplaats voor (rondvaart)boten.”

Op het spoor van de bouw

“De bouw zat er bij mij eigenlijk altijd al in. Mijn vader heeft zijn eigen bedrijf in circulair beton voor betonfundatie en als kind ging ik vaak mee naar kantoor. Eerst studeerde ik Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Heel interessant, maar het trok me niet om erin te werken. Ik nam een bijbaan als recruiter bij een studentenuitzendbureau en zette mezelf in voor een administratieve functie bij een aannemer. Het viel de directeur op dat ik bijzondere vragen stelde en echt geboeid was. Door hem kwam ik op het idee om de duale hbo-opleiding Civiele Techniek te gaan doen en nu zit ik in het vierde jaar. Vanaf het eerste jaar ging het zo goed en vlot, dat gaf een boost. Werk, opleiding en privé combineren is de grootste uitdaging, maar de studie zelf niet. Door de combinatie van werken en studeren leer je dubbel zo hard.”

Twee diploma’s

“Dat ik in het diepe ben gestapt en me heb laten omscholen, daar ben ik trots op. Mijn eerste werkgever betaalde het eerste studiejaar en heeft me de ruimte gegeven om te ontdekken of ik het leuk zou vinden, dat maakte de stap makkelijker. Ik vond het direct leuk! Over een half jaar hoop ik mijn tweede diploma op zak te hebben en dan voel ik me heel trots.”

Groeien binnen Strukton

“Mij trekt het vooral om een proces aan te sturen en een team te begeleiden. Daarom wil ik op lange termijn graag projectleider worden. Ik krijg bij Strukton mooie kansen, ook door het startersprogramma FIT met allerlei trainingen. Er zijn zoveel mogelijkheden! Binnenkort start ik als werkvoorbereider in een tender. Werkvoorbereider is nu de beste functie voor mij, want ik kom met veel mensen in contact en zie veel nieuwe dingen. Ik leer elke dag, waardoor ik kan groeien.”

Lijkt het jou ook leuk om bij Strukton te werken?

Vacature

Projectvoorbereider As Built – CAD Tekenaar

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie België HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Projectvoorbereider As Built – CAD Tekenaar

Vacature

Junior Begroter

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Junior Begroter

Vacature

(Senior) Werkvoorbereider Infra

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Noord-Brabant HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over (Senior) Werkvoorbereider Infra
Check al onze vacatures

Strukton Job Alert

Wil jij het weten als er weer een gave functie vrijkomt? Geef je op voor de Strukton Job Alert

Jobalert