Bekijk alle artikelen

Trainee Kai Hulleman: “De verschillende facetten van het spoorvak maken werken hier interessant”

Kai Hulleman is pas 23 jaar, maar werkt al bijna twee jaar bij Strukton Rail in verschillende rollen. Als stagiair leerde hij veel mensen en afdelingen kennen en dat helpt hem nu hij trainee werkvoorbereider is. We vroegen Kai waarom hij bij Strukton Rail in dienst wilde en wat hij zo mooi vindt aan het spoorvak.

Trainee werkvoorbereider

Je was eerst stagiair, had ook nog even een nulurencontract en je bent nu trainee werkvoorbereider. Wat maakt werken bij Strukton Rail zo interessant? Kai: “De verschillende facetten van het spoorvak. Er zijn diverse disciplines en al die facetten integraal aan elkaar koppelen, maakt het interessant. Ik heb civiele techniek gestudeerd en de minor Railtechniek gedaan en me de laatste anderhalf jaar echt op het spoor gefocust. Bij het spoor komt meer kijken dan de meeste mensen denken en dat spreekt mij aan.”

Wat heb je gedaan toen je stage liep?

“Als onderdeel van mijn stage in het derde jaar van mijn opleiding heb ik bij Victor Burgmeijer stage gelopen. Ik heb voor Projecten en Onderhoud allerlei opdrachten gedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld de storingslijst voor onderhoud gecategoriseerd en onderzoek gedaan naar duurzame dwarsliggers. Na mijn stage bleef ik contact houden en kreeg ik een nulurencontract. Daarna ben ik bij Werkvoorbereiding begonnen als trainee. Ik zit in het tweede deel van het traineeship en houd me nu voornamelijk bezig met digitalisering van werkzaamheden zoals de blauwdrukken, werken met GIS en Relatics. Die digitalisering moet bijdragen aan nog beter integraal werken.”

Hoe bevalt dat traineeship?

“Heel goed. Strukton Rail is een bedrijf waar ik me welkom voel. Dat had ik al als stagiair en het was duidelijk dat ik iets in het spoor wilde doen. De openheid van iedereen die hier werkt en hoe collega’s je helpen en ondersteunen, gaf voor mij de doorslag om te solliciteren. Want tijdens andere stages ontdekte ik dat dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Ik ben iemand die veel vragen stelt en zo kom je eigenlijk vanzelf met veel mensen in contact. En zo leer je ook andere afdelingen kennen.”

Wat wil je binnen Strukton Rail bereiken?

“Je kunt hier alle kanten op, dus dat ga ik nu ontdekken. Ik wil sowieso iets met techniek doen en daar heb ik recent ook gesprekken over gehad. Mijn doel is in ieder geval werkvoorbereiding. Of dat in projecten is of in tendering, weet ik nog niet. Ik mag meelopen met de integrale planning voor verschillende integrale tenders en daar heb ik heel veel zin in. Ik ben heel benieuwd hoe ik het vind en of het beeld dat ik bij zo’n tender heb, klopt. Ik kan hier heel veel leren.”

Kai aan het werk in de cabine

Wat maak jij morgen?

Vacature

Omgevingsmanager Civiel

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Omgevingsmanager Civiel

Vacature

EMVI-strateeg

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Noord-Brabant HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over EMVI-strateeg

Vacature

Technisch Manager – Onderhoudsmanager Zuid-Oost

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Limburg HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Technisch Manager – Onderhoudsmanager Zuid-Oost
Bekijk alle vacatures

Wekelijks de leukste vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor de jobalert

Aanmelden