Bekijk alle artikelen

De wissel naar het spoor

Het gebeurt niet iedere dag dat iemand de overstap maakt van de modewereld naar Strukton Rail. Maar Donnaplanner Joyce Agterberg weet nu al zeker dat zij de juiste keuze heeft gemaakt. “Het bevalt me prima!”

Donnaplanner

Na haar opleiding all-round styling aan Academie Artemis was Joyce al enige tijd werkzaam in de modewereld als content manager. “Ik begeleidde fotoshoots, deed de marketing en beheerde de online webshop. Leuk werk maar op een gegeven moment bood het geen uitdaging meer. Ik wilde meer uit mezelf halen. Het was tijd voor een carrièreswitch.”

Dat zij wat anders wilde, was helder. Maar wat? Joyce ging vacatures bekijken en sprak met mensen in haar kring over hun beroep, onder wie Gerard Klinkhamer die Donnaplanner bleek te zijn. Joyce: “Hij vertelde zo enthousiast over zijn vak dat mijn interesse was gewekt. Ik had ook meteen het idee dat het heel goed bij me zou passen. In mijn werk als content manager was ik ook altijd erg van de planning en structuur.”

Warm welkom

Zo kwam Joyce bij Strukton Rail uit, waar zij op 3 januari van dit jaar begon. De eerste drie weken werden een intensieve kennismaking met de wereld van en rondom het spoor. “Ik wist alles van mode maar niets van treinen”, legt Joyce uit. “Daarom was het ontzettend fijn dat het inwerkproces zo goed geregeld was. De hele afdeling heeft er veel tijd en energie in gestoken om mij zo zoveel mogelijk op weg te helpen en basiszaken uit te leggen. Ook ben ik met een collega meegegaan naar andere locaties om veel in de praktijk te zien. Het viel me op met hoeveel passie en plezier iedereen vertelde over zijn vakgebied. Zo kon ik goed voorbereid beginnen aan de opleiding. En ik voelde me meteen heel welkom in het team.”

Quote icon De hele afdeling heeft er veel tijd en energie in gestoken om mij zo zoveel mogelijk op weg te helpen en basiszaken uit te leggen Quote icon

Joyce, Planner bij Strukton

Nu echt aan de slag

Inmiddels heeft Joyce de opleiding tot Donnaplanner succesvol afgerond. Zij staat klaar om aan de slag te gaan en er samen met collega’s voor te zorgen dat treinen voor werkzaamheden conflictvrij op locatie komen. “Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de eerste maanden bij Strukton Rail. Nu is het tijd om al die kennis toe te passen in het dagelijks werk. Zo kan ik ook wat teruggeven aan de afdeling, als dank voor alle tijd die zij in mij hebben geïnvesteerd.”

Net als Joyce een wissel maken?

Vacature

Salarisadministrateur

Uren: 32-40 uur Staf HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Salarisadministrateur

Vacature

Chauffeur

Uren: 32-40 uur Transport / Logistiek Middelbaar onderwijs

Lees meer
Lees meer over Chauffeur

Vacature

Traineeship Wegen & Beton

Uren: 32-40 uur Staf Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Traineeship Wegen & Beton
Check al onze vacatures

Strukton Job Alert

Schrijf je in voor de Strukton Jobalert en ontvang wekelijks nieuwe vacatures in je mailbox.

Ik schrijf me in