Bekijk alle artikelen

Hans Haselager, productiemanager

Hans Haselager is productiemanager bij Strukton Rail. “Als je al zolang aan het spoor werkt, dan heb je alles wel voorbij zien komen. De wereld van het spoor is de afgelopen jaren gigantisch veranderd.”

“Toen ik begon, kon je met een simpel A-viertje het spoor buiten dienst krijgen. En waar we vroeger zes weken lang elke nacht aan het werk waren, krijgen we nu 52 uur om de klus te klaren. Daar staat trouwens tegenover dat de veiligheid aanzienlijk verbeterd is. Bij Strukton is er heel veel aandacht voor veiligheid en veilig werken.”

Sociaal bedrijf

“Wat kun je verder van Strukton verwachten? Het klinkt misschien wat oubollig, maar Strukton is een heel sociaal bedrijf. We werken hier in het volle besef dat we mensen vragen om op onmogelijke tijdstippen te werken. Tegelijkertijd biedt Strukton iedereen alle kansen om te groeien. En zit je lekker in je vel en goed op je plek, dan is het ook prima. Ik ben sinds een jaar of vijf productiemanager bij Projecten en ik doe waar ik goed in ben en ben daar tevreden over. Er zijn allerlei nieuwe ontwikkelingen waarin je moet bijblijven en iedere opdrachtgever is weer anders om voor te werken. Die opdrachtgevers zijn ProRail, gemeenten of regionale vervoerders zoals de HTM in Den Haag.”

Quote icon Onregelmatige werktijden zijn minder leuk maar er staat veel tegenover Quote icon

Hans Haselager

Mensenwerk

“Als productiemanager – of zoals ik mezelf altijd noem, hoofduitvoerder – moet ik ervoor zorgen dat de opdracht die we krijgen, goed wordt ingepland qua mensen, materiaal en materieel. Dat doe ik samen met mijn uitvoerders. Zo’n project moet natuurlijk ook binnen het budget blijven. Ook dat is mijn verantwoordelijkheid, net als dat ik ervoor moet zorgen dat alle verschillende disciplines zoals seinwezen en bovenleiding, op een goede manier kunnen samenwerken en hun werk kunnen doen. Spoorwerk is en blijft mensenwerk en in de weekenden kan er van alles gebeuren. Bijsturing is dus wel eens nodig.”

Veelzijdige baan

“Als je hier komt werken, heb je het vooruitzicht op een geweldig veelzijdige baan waar je met allerlei verschillende technieken te maken krijgt. Het spoor naar Schiphol, de Flevolijn, de Hanzelijn, de verbouwing van Utrecht CS en Amsterdam CS… ik heb al zoveel mooie projecten voorbij zien komen. En ja, daar horen ook onregelmatige werktijden bij. Dat is misschien een minder leuk aspect, maar je krijgt er ook wat voor terug. Strukton heeft een heel open cultuur en daardoor voelen mensen zich hier thuis. Ik heb me er in ieder geval altijd goed bij gevoeld. En nu ben ik op een leeftijd dat ik mijn kennis en ervaring kan overdragen aan de nieuwe generatie die het vak willen leren dat ik al jaren uitoefen. Met heel veel plezier!”

Onze meest recente vacatures

Vacature

HR Business Partner

Uren: 32-40 uur Staf Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over HR Business Partner

Vacature

Werkvoorbereider infratechnieken

Uren: 32-40 uur Werkvoorbereiding / Calculatie Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider infratechnieken

Vacature

Omgevingsmanager PHS Amsterdam Centraal

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Omgevingsmanager PHS Amsterdam Centraal
Check al onze vacatures

Job Alert

Geef je op voor onze Job Alert en ontvang een mail als er nieuwe vacatures zijn.

Ik schrijf me in