Wat maak jij morgen?

Van scriptieschrijver tot omgevingsmanager bij Strukton

“Tijdens mijn studie volgde ik een vak over contractmanagement, tendering en de strategieën die daarbij komen kijken. Dat vond ik echt mega interessant, dus ben ik gaan onderzoeken welke bedrijven bezig waren met nieuwe contractvormen en of ik daar iets in kon betekenen. Zo belandde ik bij Strukton.” Aan het woord is Lynn Dijckmeester, zij is net afgestudeerd aan de universiteit van Twente op het gebied van Civil Engineering & Management en werkt nu als omgevingsmanager bij Strukton Wegen & Beton.

“Ik ben heel warm ontvangen bij Strukton en kon iedereen aanspreken met vragen. Ik mocht mijn eigen weg gaan, en dat was heel prettig!”

“Ik kreeg ook de kans om bij verschillende disciplines binnen Strukton mee te kijken tijdens mijn afstuderen, en zo kwam ik bij omgevingsmanagement terecht. Ik had er eigenlijk helemaal geen weet van, het woord was tijdens mijn studie misschien maar één keer gevallen. Ik was, en ben, heel enthousiast over de functie en ben dus naast het tenderen ook omgevingsmanagement gaan doen. Na mijn afstuderen heb ik nog wel bij andere bedrijven gekeken, maar bij Strukton had ik een goed gevoel en werd ik met open armen ontvangen.”

“Ik werk nu een maand bij Strukton Wegen & Beton en ben echt opgenomen in het projectteam. Hier krijg ik verantwoordelijkheden waarvan ik niet zeker weet of ik die bij andere bedrijven ook direct had gekregen; ik word meteen verantwoordelijk gesteld en mag alles zelf regelen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ik kan altijd vragen stellen aan mijn manager als ik het echt niet meer weet.”

“Als omgevingsmanager doorloop je een uitgebreid proces, van vergunningen tot hinderbeperking en het coördineren van noodzakelijke onderzoeken om op locatie aan het werk te kunnen. Het is een zeer gevarieerde functie met veel afwisseling tussen werken op kantoor en op de bouwplaats. Momenteel spendeer ik veel tijd op kantoor omdat we nog in de voorbereidende fase van het project zitten. Echter, zodra de uitvoering begint, ben ik voornamelijk op de bouwplaats te vinden. Hoewel ik nog steeds veel taken vanaf kantoor zou kunnen uitvoeren, denk ik dat ik juist extra meerwaarde kan leveren door tijd door te brengen met de mannen in de keet.”

“Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat hoe minder de omgeving doorheeft dat wij aan het werken zijn, hoe beter ik mijn werk doe. Ik ben eigenlijk de schakel tussen de mensen en de techniek; ik vertaal aan de mensen wat de techneuten in hun hoofd hebben.”

Wat maak jij morgen? Bekijk onze vacatures

Bij Strukton werken we aan de toekomst van onze civiele infrastructuur. Hiervoor investeren we niet alleen in nieuwe technologieën, maar ook in enthousiaste vakmensen en nieuwsgierige professionals. Wat maak jij morgen?

Naar de vacatures

Ontmoet meer Strukton collega's

Lees onze verhalen en ontdek meer over wat wij doen.

Wat maak jij morgen?