Bekijk alle vacatures

Bedrijfsjurist – bouw en aanbestedingsrecht

Solliciteer nu

In het kort

Strukton Rail werkt aan innovatieve en uiterst complexe projecten op het gebied van spoorwegvernieuwingen en spooronderhoud in het hele land. Wij voeren niet alleen projecten en het onderhoud uit aan het spoor, maar ook aan alle systemen eromheen.

Dit ga je doen

Als bedrijfsjurist denk je mee en adviseer je bij de aanbestedingsprocedures en de (juridische aspecten) van deze projecten.
Je houdt je onder andere bezig met het juridische begeleiden van tenders, het voeren of begeleiden van contractonderhandelingen en het beoordelen en opstellen van contracten. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de uitvoeringsfase van grote (complexe) projecten en onderhoudscontracten. Denk hierbij aan aanbestedingsrecht, bouwrecht, UAV-GC 2005, UAV 2012, DNR 2011, PGO-contracten van ProRail, samenwerkingscontracten, meerwerkdiscussies, onderaanneemovereenkomsten, algemene voorwaarden, etc.

Ook denk je, waar nodig, mee over andere juridische vraagstukken binnen de organisatie. Je adviseert collega’s (tendermanagers, projectmanagers en de directie) en stuurt indien nodig externe adviseurs en advocaten aan.

Dit is jouw bedrijf

Je maakt deel uit van het juridische team van Strukton Rail Nederland, dat naast jou uit nog vier andere collega’s bestaat. Je houdt je bezig met de diverse juridische vraagstukken die spelen in de dagelijkse praktijk van een (spoor)aannemer. Daarnaast werk je regelmatig samen met de juristen en contractmanagers van de andere Strukton bedrijven.

Dit mag je van ons verwachten

De betrokkenheid en trots in de organisatie zijn groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te nemen over de inhoud van je werk, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Je komt te werken in een informele werkomgeving waar jij jouw steentje kunt bijdragen aan het bedrijfsresultaat. 

Naast bovenstaande bieden wij ook:

  • Een goed salaris tussen €4300 en €8000 bruto per maand, uitbetaald per 4 weken
  • 25 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen bij fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen te kopen of te verkopen
  • Flexibele werktijden en veel vrijheid bij het indelen van je werk en werktijden
  • De mogelijkheid om hybride te werken: op kantoor, op locatie of thuis
  • En het belangrijkste: betrokken collega's om mee samen te werken en van te leren!

Dit verwachten wij van jou

  • Een afgeronde WO-opleiding in rechten.
  • Minimaal 5 jaar ervaring als (bedrijfs)jurist of advocaat aanbestedingsrecht, bouwrecht en contractenrecht.
  • Je houdt gemakkelijk overzicht en kunt prioriteiten stellen.
  • Praktisch adviseren is jouw tweede natuur.
  • Je bent in staat om kennis te delen.

Meer informatie en solliciteren

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Maud Kooreman, Recruiter via telefoonnummer: 06-11334314 . Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.

Solliciteren