Smart maintenance

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Op het spoor geldt dat misschien nog wel het meest. Miljoenen reizigers zijn afhankelijk van een storingsvrij spoornetwerk.

Strukton Rail zet volop in op innovatie en het gebruik van big data en artificial intelligence. Dat komt tot uiting in ons smart maintenance concept. Door het combineren van data en domeinkennis kunnen we voorspellen waar op het spoor storingen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bij wissels of bovenleidingen. Met geavanceerde technologie zien we op welke trajecten we moeten ingrijpen om erger te voorkomen.

Lagere kosten en een betere kwaliteit van onze diensten: dat is ons uitgangspunt. Het smart maintenance concept van Strukton Rail helpt ons om assetmanagement in te richten. Met hightech meetinstrumenten verzorgen we de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van monitoringmethodes en -diensten om essentiële gegevens te verzamelen en te vertalen naar toepasbare informatie in het onderhoud.

Strukton Rail is binnen Europa de enige speler die data op deze schaal inzet. Met ervaren specialisten die data analyseren en onderlinge verbanden leggen, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met veel kennis op dit gebied. We delen onze kennis en maken elkaar sterker. Preventief en voorspelbaar onderhoud is daarbij altijd het uitgangspunt en vormt de basis van onze onderhoudsstrategie. Wij doen er alles aan om de toekomst een stap voor te zijn.

Smart carrièremogelijkheden bij Strukton

Ben je net zo innovatief als Strukton Rail?