Heavy rail en light rail

Zonder spoorbaan, geen treinverkeer. Zo simpel is het.

Heavy rail

Onze collega’s bij heavy rail houden het spoor in goede conditie. Vandaag de dag zijn er talloze machines die het werk makkelijker maken. Maar vergis je niet: onze mensen verrichten nog ontzettend veel handwerk. Sporen en wissels worden gebouwd en gelegd, tot op de millimeter nauwkeurig. En het aandraaien van moeren en bouten gebeurt handmatig.

Maar werken aan het spoor doen we niet alleen met onze handen. We zetten slimme machines in die ons helpen om de klus te klaren. We maken gebruik van machines die de ballast in de juiste mate verdelen tussen de dwarsliggers en machines die de ballast reinigen. Met onze spoorvernieuwingstrein leggen we nieuwe spoorstaven en dwarsliggers sneller dan ooit te voren. Zo blijft elke treinreis veilig en comfortabel en wordt er op innovatieve wijze aan spoorvernieuwing en -uitbreiding gewerkt. Bij heavy rail werken mensen aan nieuwe spoortrajecten of aan de vervanging van bestaande spoorwegen. Veel van dit werk wordt ’s nachts uitgevoerd, zodat treinreizigers er zo weinig mogelijk van merken. Zodra de eerste treinen ’s ochtends weer gaan rijden, zit het werk van onze spoorhelden er alweer op. Help jij mensen op weg?

Op én boven de grond moet alles perfect werken en op elkaar afgesteld zijn. Voordat een trein goed en wel van A naar B kan, moeten alle spoorstaven en dwarsliggers er liggen. Dit vraagt om mensen met verstand van zaken. Spoorhelden die weten waar ze voor werken: Nederland mobiel houden. Zij krijgen het voor elkaar dat treindienstleiders weten waar de treinen rijden en wat de actuele situatie op het spoor is. Belangrijk werk, waarmee we informatie rechtstreeks van het spoor wordt ingezet voor een optimale dienstverlening. Op het drukste spoornetwerk van Europa, zijn goedwerkende wissels noodzakelijk voor een zo efficiënt en veilig mogelijk gebruik van het spoor. Onze collega’s die deze wissels onder handen nemen, deinzen niet terug voor het ruwere werk. Samen met de experts van andere specialismen werk je integraal samen om het drukke spoornet op niveau te houden.

Op het spoor is het nemen van een andere route niet altijd goed mogelijk. Daarom werken de mannen van heavy rail vooral ’s nachts en in het weekend. Niet altijd natuurlijk, maar wel met regelmaat. Dat vraagt om toewijding en hart voor de techniek. Heb jij het in je om een spoorheld te worden? Zie hier voor alle mogelijkheden binnen Strukton Rail.

Light Rail

Voor Light Rail / Strukton Rail Projecten is geen dag hetzelfde. Wij bouwen aan tal van nieuwbouw en vernieuwingsprojecten aan tram en metro spoor in binnen en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwbouw van het tram remiseterrein in Beverwaard, het bouwen van de Benelux line metro track te Rotterdam tot het mega metro project in Riyadh. Overal werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan toonaangevende tram en metro spoorprojecten. Wij onderscheiden ons daarbij door steeds meer innovaties toe te passen in onze methodieken en ons eigen machinepark.

Wat maak jij morgen?

Vind een baan die bij jou past