Bekijk alle artikelen

Liesbeth, Calculator

Liesbeth is calculator bij Strukton Rail in België “Ik ben industrieel ingenieur bouwkunde en voer als calculator bij Strukton Rail België technische berekeningen uit.”

Om het werkveld te leren kennen, ging ik het eerste halfjaar een dag per week aan de slag als werkvoorbereider op de werf. Nu begrijp ik beter waar collega’s tegenaan lopen en dat helpt me bij mijn werk. Ik kan overigens nog altijd een dag meelopen als er interessante werken zijn.

Mijn job eentonig?

Vergeet het maar! Om de twee tot drie weken krijg ik een nieuw project, waarbij ik de plannen en het bestek analyseer, kostprijsbepalingen maak en beargumenteer.
Ik geef ook advies over de aanneemsom. Dat betekent: overleggen, vragen stellen, offertes opvragen, methodes bepalen en risico’s signaleren. Voeg daarbij de sterke evolutie van de spoorwereld, en je weet wat mijn werk zo interessant maakt.

“Als calculator doe je zoveel meer dan alleen berekeningen maken. Je bent van A tot Z betrokken bij projecten en aanbestedingen.”

 

Ik beleef vooral plezier aan grote of bijzondere projecten waarvoor ik alle calculaties voor en tijdens het aanbestedingstraject mag uitvoeren. Wanneer zo’n project dan uiteindelijk daadwerkelijk gerealiseerd wordt, is dat mooi om te zien.

Word jij onze nieuwe collega?

Ook zin gekregen in een gevarieerde spoorjob bij Strukton Rail in België? Aarzel niet en solliciteer!

Bekijk alle vacatures bij Strukton Rail België

Neem contact op met Dieter

Dieter de Groote

Recruitment & Training Specialist


+32 496 27 14 19

Strukton Jobalert

Schrijf je in voor de Strukton Jobalert en ontvang wekelijks nieuwe vacatures in je mailbox.

Ik meld me aan