Bekijk alle artikelen

Chris Bos - hoofdmonteur Baan

Dat Chris Bos bij het spoor ging werken was geen verrassing. Hij is de derde generatie binnen zijn familie die bij een spoorwegbedrijf werkt. Aangenomen bij de Nederlandse Spoorwegen in 1990, dat in 1997 is overgenomen door Strukton; en nog steeds is zijn liefde voor de mechanische installaties aanwezig. Met trots werkt hij vandaag de dag als hoofdmonteur Baan bij Strukton PGO afdeling Betuwe.

(Op)groeien binnen het spoornetwerk

“Op jonge leeftijd mocht ik weleens met mijn vader mee naar zijn werk. Ik vond het heerlijk om te reizen en om hem te zien werken als ploegleider beheerder. Nadat ik zo’n 5 jaar had gewerkt als metselaar wist ik het zeker: ik wilde ook bij het spoor werken. Dat lukte in 1990 toen ik werd aangenomen als aspirant vakman wegonderhoud. Daarna ben ik doorgestroomd naar vakman wegonderhoud en nu werk ik als hoofdmonteur Baan bij Strukton. Je kan dus zeggen dat ik wat stappen heb gezet binnen mijn carrière. Waar ik 28 jaar op de Kijfhoek mijn werk uitvoerde, zit ik nu op een vaste standplaats in Den Bosch.”

Quote icon “Van jongs af aan wist ik het al: ik ga bij het spoor werken.” Quote icon

Chris, Hoofdmonteur bij Strukton

Wederzijdse waardering

“Reizigers veilig en comfortabel van A naar B laten brengen over een spoorbaan van topconditie. Aan mij en mijn team de taak om dit spoor te onderhouden. Dat gaat van het checken van alle klembouten tot het uitvoeren van maatvoering. Dagelijks rijden er zware treinen over deze spoorwegen, dus alle spoorstaven, wissels en uiteraard de ligging moeten in goede conditie zijn. Ik voer binnen mijn functie verschillende projecten uit, zoals het verbeteren van een overweg. Aan ons de taak om de overweg, die in slechte conditie was, compleet te herstellen naar de norm van ProRail. Hier was ik betrokken bij het hele proces: van de voorbereiding tot het nawerk. Sommige projecten lijken van tevoren onmogelijk, maar ik denk altijd: hoe kunnen we dit wél realiseren? Wat ik altijd als prettig heb ervaren, is de vrijheid die je bij Strukton krijgt om je functie uit te voeren. Zet jij je in voor het bedrijf, dan krijg je die waardering net zo hard weer terug. Zo vertrouwen mijn collega’s de kwaliteit die ik lever zonder er nog eens extra over na te denken.”

Werken aan morgen

“Bij Strukton krijg ik veel kansen om te groeien binnen mijn vak. Dat, gecombineerd met de prettige werksfeer, uitgesproken waardering en natuurlijk het werken met het spoor maakt dit mijn ideale baan. Mijn volgende halte is wellicht een functie als uitvoerder, waar ik ook een beetje voor ben klaargestoomd. Toch sluit ik zeker niet uit om ooit, net als mijn vader, nog te werken als ploegleider beheerder. 1 ding is zeker: ik blijf werken binnen deze branche.”

Word jij mijn collega?

Vacature

Monteur Kunstwerken (Kijfhoek/ Zuid Holland)

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Zuid-Holland

Lees meer
Lees meer over Monteur Kunstwerken (Kijfhoek/ Zuid Holland)

Vacature

Junior Voorman Grondwerken

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Junior Voorman Grondwerken

Vacature

Stageplaats beschikbaar Noord Brabant en Zuid Holland onderdeel Beveiliging en Installaties.

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Noord-Brabant

Lees meer
Lees meer over Stageplaats beschikbaar Noord Brabant en Zuid Holland onderdeel Beveiliging en Installaties.
Bekijk alle vacatures

Gave vacatures in je inbox?

Meld je aan voor Strukton's jobalert

Aanmelden jobalert