Bekijk alle artikelen

Projectleider Erwin Meijberg

“Bouwprojecten hebben me altijd gefascineerd. Ik ben Civiele Techniek gaan studeren omdat het een heel breed vakgebied is en je met veel disciplines te maken krijgt. Elk project is uniek.”

“Een team dat elkaar niet aanvult qua kwaliteit en capaciteit heeft invloed op de werksfeer en dat gaat ten koste van de harde criteria waarop we worden afgerekend: kwaliteit, tijd en geld. Ik merk dat je ook in een moeizame of lastige situatie veel kunt bereiken als je goed samenwerkt. Daarom heb ik daar veel aandacht voor.”

Hechte en dynamische club

“Bouwprojecten hebben me altijd gefascineerd. Ik ben Civiele Techniek gaan studeren omdat het een heel breed vakgebied is en je met veel disciplines te maken krijgt. Elk project is uniek. We ontwerpen en bouwen bruggen, tunnels, viaducten, ecopassages en we doen groot- en kleinschalige reconstructies aan wegen. Geen opdrachtgever of omgeving is hetzelfde, we realiseren echt maatwerk. Met een kort uitstapje naar een andere infrabouwer werk ik sinds 2007 bij Strukton. Ik voel me hier als een vis in het water. Het is een hechte en dynamische club en daarom ben ik, ondanks een ander interessant aanbod, toch weer ‘op het oude nest’ teruggekomen.”

De taak van de projectleider

“Als projectleider is het mijn taak om altijd het overzicht en de controle te houden. In opdracht van de provincie Overijssel reconstrueerden we bijvoorbeeld circa 16 kilometer van de N34 zodat deze geschikt wordt om 100 km p/u te rijden. We maakten er vijf onderdoorgangen en twee viaducten. Als projectleider stuur ik erop dat het project goed loopt en dat de projectbeheersing betrouwbaar is. Afstemming met de opdrachtgever is daarbij een belangrijk onderdeel. De uitdaging is om rustig te blijven en de klus te klaren, ook als onvoorziene zaken optreden of iets niet in één keer goed gaat. Soms moet je je originele plan herzien, maar dat hoort erbij. Juist die flexibiliteit heb je nodig om je project goed op te leveren.”

Krachten bundelen

“Wat ik een mooie ontwikkeling vind, is dat we steeds meer de samenwerking met andere bedrijfsonderdelen én met externe partijen zoeken. Zo werken we samen met Strukton Rail, waar we dan in een project bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor spooronderdoorgangen en het infrawerk. Ik ben er absoluut een voorstander van dat marktpartijen elkaar opzoeken. Zo bundel je de krachten, deel je kennis en spreid je de risico’s. Met een goede samenwerking kun je veel bereiken. En dat is uiteindelijk waar het om gaat: een project goed afronden zodat de klant tevreden is en graag weer met ons samenwerkt.”

Meest recente vacatures voor projectleiders

Vacature

Projectleider Gladheidsbestrijding

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Noord-Brabant HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Projectleider Gladheidsbestrijding

Vacature

Omgevingsmanager

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Utrecht HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Omgevingsmanager

Vacature

Projectmanager

Uren: 32-40 uur Projectmanagement / Contractmanagement Landelijk HBO / (Professionele) Bachelor's degree

Lees meer
Lees meer over Projectmanager
Check al onze vacatures

Hoe ziet jouw morgen eruit?

Mis het niet als er een nieuwe vacature is. Schrijf je in voor onze job alert!

Ik schrijf me in

Meer verhalen

Artikel

Projectleider Renee Melis: “Bij Strukton ben je baas over je eigen ontwikkeling”

Lees meer
Lees meer over Projectleider Renee Melis: “Bij Strukton ben je baas over je eigen ontwikkeling”

Artikel

Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Lees meer
Lees meer over Die afwisseling tussen binnen en buiten spreekt me enorm aan

Artikel

Samen toewerken naar een fysiek resultaat, dat is het mooie aan dit werk

Lees meer
Lees meer over Samen toewerken naar een fysiek resultaat, dat is het mooie aan dit werk
Al onze verhalen