Johan Anjewierden, hoofdmonteur Strukton Rail

“De wereld van de railinfra is eigenlijk een klein wereldje. Ik loop al bijna veertig jaar mee en je kent de jongens van de andere grote spelers in de markt misschien niet allemaal van naam, maar wel van gezicht. De sfeer hier is gemoedelijk, er heerst een soort familiegevoel. Als je een vraag hebt of hulp zoekt, dan verwijzen collega’s je niet door maar helpen ze je. Wel zo prettig als je nieuw bent.”

Spin in het web

“Ik ben hoofdmonteur met voorbereidende taken voor seinwezen en werk op het PGO (onderhoudscontract) Kennemerland. In deze functie ben je spin in het web tussen uitvoering en contract. Ik bereid alle werkzaamheden voor, vraag personeel aan, regel materiaal en materieel, doe alle bestellingen, plan het restwerk in en ik zorg ervoor dat het werk dat uit inspecties voorkomt, op tijd wordt ingepland. Een hele lijst ja, maar ik werk natuurlijk nauw samen met het hoofd werkvoorbereiding en de uitvoerder. Het scheelt dat ik altijd in dit vakgebied heb gewerkt. Strukton Rail gebruikt wel andere computersystemen dan de vorige railaannemer waar ik werkte. Ik ben dus al lerende, werk aan het voorbereiden.”

Flexibel en stressbestendig

“In het ideale geval ben ik de helft van de tijd op kantoor en de andere helft buiten. Doordat ik net ben begonnen, is dat nu 70/30 maar dat gaat uiteindelijk wel veranderen. Juist die afwisseling is wat dit werk zo leuk maakt. Ik ben een techneut en die willen graag naar buiten. Om dit werk te kunnen doen, moet je flexibel en redelijk stressbestendig zijn en van onregelmatigheid houden. Onze werkzaamheden zijn precies omgekeerd aan de rest van de wereld. We lopen storingsdiensten en als je aan het werk gaat, dan moet je meteen voor de volle honderd procent gaan want de tijd om je werk te doen, is beperkt. Het moet snel, goed en foutloos, je krijgt eigenlijk geen tweede kans. Die trein moet rijden volgens afspraak.”

Jonge mensen

“Het is behoorlijk druk en hard werken. Strukton Rail heeft echt jonge mensen nodig, aspirant monteurs die we ‘on the job’ kunnen opleiden. Ik ben met mijn 57 jaar de oudste in het team en leer zelf nog steeds bij. Als je los van je hercertificeringen, ook nog andere opleidingen wilt volgen dan kan dat. Ik wil me in wat softwarepakketten verdiepen en zodra ik wat meer tijd heb, is dat het eerste waarmee ik ga beginnen.”

Hoe zit jouw morgen eruit?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!